Szállítószalagok

Milyen szállítószalagot válasszunk?

Az anyagmozgatásban használt szállíórendszerek biztosítják a termékek leghatékonyabb szállítását, különböző helyszínekre. A szállítás alapjai a szállítószalagok és azok kiegészítői. Az Albelt Kft. célja már több mint 20 éve, hogy a már meglévő szállítórendszer és annak üzemeltetése hatékonyan működjön.

A megfelelő szállítószalag kiválasztása nagyo fontos, hogy az anyagbeszerzés költséghatékony legyen, továbbá a megfelelő szakértői információk átadása. A szállítószalagok rendkívül széles körben elterjedtek, ezért számos munkafolyamatra profi megoldásunk van. Egy szállítási feladat során több eszköznek is alapvető fontossága van. Ilyenek a szállítószalagok, a görgők, az emelők, valamint a komplett anyagmozgatáshoz használt berendezések is.

Amennyiben az Ön cége még nem rendelkezik szállítórendszerrel, vagy jelenleg is keresi a legmegfelelőbb megoldást a munkafolyamataira, ebben nagy szakértelemmel tudunk segíteni.

Hőálló szállítószalag

Azokban az iparágakban, ahol magas hőmérsékleten történik a termékek gyártása és szállítása, könnyen károsodhatnak a szállítószalagok. Ez abban az esetben fordul elő a leggyakrabban, ahol a szállítás nem az arra alkalmas szállítóhevedereken történik. A forró anyagoknál olyan szállítóhevederre van szükség, amelyek magas hőmérsékleten is használhatók. Ez a hőmérséklet elérheti a 60 °C-ot is. A hőálló szállítószalag egy magas hőmérsékleten is használható heveder, amely egy speciális fedlap gumival rendelkezik.
A hőálló szállítószalagok esetében 3 különböző típusról beszélhetünk, ezek a szállított anyag
maximális hőmérséklete alapján kerültek meghatározásra:
- T1: a szállított anyag hőmérséklete maximum 125 °C lehet
- T2: a szállított anyag hőmérséklete maximum 150 °C lehet
- T3: a szállított anyag hőmérséklete maximum 210 °C lehet
Ezek az adatok tájékoztató jellegűek, hiszen módosulhatnak a környezeti hőmérséklettől, a hőhatás időtartamától és a szemcsenagyságtól is. A hőálló hevederek alkalmazása leginkább a vegyiparban és gyárakban, ezen belül a cementgyárakban, üveggyárban, fémöntödékben, és hőerőművekben fordul elő.
Műszaki tulajdonságok
Anyaga: több betétes EP karkasz, köztes gumiréteggel és hőálló gumiborítással
Hőmérséklete: max 125/150/210 °C-ig.

Olajálló szállítószalag

Az olajálló szállítószalag legfőbb tulajdonsága, hogy ellenálljon a szállított anyagok káros hatásainak. Az olajos és zsíros anyagok nem megfelelő szállítása károsítja a gumihevedert, ami nem csak idő-, hanem pénzveszteséget is okozhat a vállalatnak. Ezektől az anyagoktól a gumiheveder felhólyagosodik, ami nem megfelelő szállítási folyamatot eredményez. Ennek elkerülése érdekében született meg az olajálló szállítószalag, amely felépítését tekintve minimum kettő, vagy több EP betétes karkaszból áll, amelyet olajálló köztes gumiréteggel és borítógumikkal láttak el.
MOR: Alacsony zsír és olajtartalmú anyagok szállítására alkalmas szalag. Például: takarmány, zöldségfélék, gabona.
MOR Plus: Ez a hevedertípus alkalmas még a MOR típus anyagain felül képes az élelmiszer, szója, cellulóz, műtrágyák és tartósított anyagok szállítására is. A heveder tömörgumi peremű.
MG: A MOR szalagnál megadott termékek szállításán felül alkalmas mérsékelten olajozott termékek szállítására. Csúszó szállító és vágott szélű rendszerekhez ajánlott. Olyan helyen alkalmas a használata, ahol a dobok és görgők oldala olajnak van kitéve.
MG Plus: Az MG Plus fedlap olajálló gumibevonattal készült, alkalmas gabona, szója, tartósított anyagok, faforgács, élelmiszer és műtrágyák szállítására. Ez a szalag tömörgumi peremű, és csúszó szállító rendszerekhez javasolt a használata. Olyan helyen alkalmas a használata, ahol a dobok és görgők oldala olajnak van kitéve.
GMG: Erősen olajálló heveder, amely alkalmas gyanta, ásványi olajak, faforgács, tartalmú anyagok szállítására. Műtrágya szállítására szintén alkalmas a GMG szalag, hiszen ellenáll a lilaminoknak.
KMOR: hőálló és olajálló, nehezen égő gumi fedlappal ellátott heveder. Antisztatikus. DIN EN ISO 340:2007 és DIN EN ISO 284:2004 tanúsítványokkal ellátott.
SMOR: olaj és zsírálló, gumi fedlappal ellátott heveder. Az DIN EN ISO 284:2004 szerint antisztatikus.
További tanúsítvány: DIN EN ISO 340:2007
A hevederek alkalmazási területei közé sorolhatók a feldolgozó üzemek, az ipari gyárak, a gabona, zöldség és gyümölcsszállítók, és a papíripar is.
Hevederszélességek lehetnek:
- vágott széllel: 100-tól 2000 mm-ig és szélgumival: 400, 500, 650, 800, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800 és 2000 mm.

Segítünk Önnek! Vegye fel velünk kapcsolatot! Elérhetőségeinket ITT találja...

2500 Esztergom, Dobozi M. u. 57.
albelt[a]albelt.hu
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ