Görgők és dobmotorok

Ahol folyamatos anyagmozgatásról van szó, ott elengedhetetlen a megfelelően kiépített szállítópálya és azok fontos elemei, a görgők. Ezek segítségével az áru vagy termék gyorsan és biztonságosan jut el a célhelyre. Fontos, hogy ezek kiépítését és beszerzését mindig a megfelelő szakemberek által végezzük el.

Magánemberként akkor kerülünk kapcsolatba a szállítópályákkal és azok elemeivel, ha munkánk szorosan kapcsolódik az ellátási lánc bármely részéhez, vagy épp a gyártó cégnél dolgozunk. Szemfülesebbek már találkozhattak rövid görgős pályákkal a nagyobb bevásárlóközpontokban, ahol az árleolvasás után erre a kis pályára helyezve végzik a nehezebb termékek (például a rekeszes ásványvíz) mozgatását. A legtöbb iparág már felismerte a szállítópályák hasznosságát, így a vállalatok egyre gyakrabban automatizálják a szállítási folyamataikat az előnyök érdekében. Továbbra is a logisztikai központok a legkiemelkedőbb fogyasztók, de az élelmiszeripar és a mezőgazdaság területein is hasznos eszközzé vált a szállítópálya.

Mit tudunk a szállítógörgőkről?

Többféle típusú, anyagú és méretű görgőket forgalmazunk. A KRAUS kizárólagos disztribútoraként működünk Magyarországon, és emellett forgalmazunk még Interroll, Rolex és Rollven márkákat. Leírásunkban röviden összefoglaljuk a különböző görgők tulajdonságait és előnyeit.

Anyagok

Az általunk forgalmazott szállítógörgők közé tartoznak az acél, alumínium, műanyag és rozsdamentes vagy horganyzott palástú termékek. A megfelelő anyag kiválasztása során a legfontosabb szempont közé tartozik a szállítani kívánt termék átlagos súlya és mérete. Ezután további nem elhanyagolható szempontok következnek, mint például a halk működés, a vízállóság, és a helyigény.

Típusok

Gravitációs görgők

Vagy más néven, szabadon-futó görgők. Asztalokba kerülnek beépítésre, ez biztosítja a termék szállítását. A gravitációs görgők esetében vízszintesen vagy lejtéssel kialakított pályákról beszélhetünk, ahol maga a gravitáció a mozgató erő. A hajtás nélküli görgős pályák jellemzője, hogy a palást hossza általában közel azonos a pálya szélességével.

Hajtott görgők

Ezeket a görgőket egy hajtómű hajtja, ennek segítségével utazik az áru. Ennek előnye, hogy a termék szállítási sebessége fokozatmentesen beállítható. Hajtott görgők közül az alábbi típusúakat forgalmazzuk:

  • bordásszíj hajtású,
  • hosszbordás-szíj hajtású,
  • körszíj hajtású,
  • lánchajtású.

A hajtott görgők előnyei, hogy felhasználásuk igen sokoldalú lehet, kis helyigénnyel és alacsony zajszinttel rendelkeznek. Szintén lényeges előny a por és vízcseppek elleni védelem.  

Kúpos görgő

Többféle szállítási feladat létezik, ezért az egyenes vagy lejtős szakaszok mellett, íves szállítást is alkalmazhatnak egyes vállalatok. Az ívben való szállításhoz úgynevezett ívpályára van szükség, amihez a kialakítás miatt kúpos görgőket kell használnunk. Hajtott és a szabadon futó kúpos görgőket egyaránt forgalmazunk.

A dobmotorok

Funkcióját tekintve a szalagmeghajtás és a szállítószalagos árutovábbítás az elsődleges. A dobmotor egy olyan egység, amely egész keskeny szállítószalagok felépítésére is alkalmas, mindezt a nyomaték csökkenése nélkül. Előnye, hogy teljesen zárt a rendszer, ezért a porral, olajjal és vízzel szemben ellenálló. Halk a működése, gyorsan és egyszerűen üzemeltethető, karbantartás nélkül. Olajtól és kenőanyagtól mentes, anyagát tekintve lehet rozsdamentes acél is, így az élelmiszeriparban tevékenykedők számára is megfelelő választás.

Dupla_la-nckerekes.png
Frikcio-s.png
Hexagon-tengely.jpg
Ko-nnyu-futa-su-.png
Lapolt-tengelyve-g.png
Light-roller.png
Motoros-go-rgo-.png
PU-bevonatos.png
VC-bevonatos-gravita-cio-s.png
borda-sszi-jas_ko-rszi-jas.png
gravita-cio-s.png
hosszborda-s.jpg

Motoros Görgő - MRA50 - Kezelési kézikönyv ide kattintva letölthető...

Kérdése van a termékeinkkel kapcsolatban? Tegye fel bátran az elérhetőségeinken!
2500 Esztergom, Dobozi M. u. 57.
albelt[a]albelt.hu
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ