Műanyag és fémtagos hevederek

Mit érdemes tudni a műanyag és fémtagos hevederekről?

A műanyag és fémtagos hevederek legnépszerűbb felhasználói továbbra is a különböző területeken működő iparágak. Mai életvitelünkhöz elengedhetetlen, hogy a mezőgazdaságban, a feldolgozó-, és az élelmiszeriparban tevékenykedő vállalatok a legmodernebb felszereléseket használják a mindennapos anyagmozgatáshoz. A szállítóhevederek legáltalánosabb funkciója a különböző elemek szállítása. A népszerűbb típusok közé tartozik a műanyag tagos heveder és a fémtagos heveder. Az utóbb említett verzió kevésbé ismert, hiszen a műanyag tagos hevederek alkalmazási területe tágabb, több pozitív jellemzővel bír.

Fém sodronyheveder

Mint minden használati tárgynak vagy eszköznek, a fémből készült hevedereknek is meg van a maga alkalmazási területe. Az acélból készült hevederek típusa a felhasználás jellegétől függ. Legnépszerűbb a sütőipar, édességipar és a hűtést vagy fagyasztást alkalmazó vállalkozások. Kivitelezését tekintve jó néhány típust megkülönböztetünk. Ilyen például a méhsejt mintájú lemez szállítóheveder, amelynek alapjai a galvanizált és rozsdamentes acél.  Emellett az Albelt Kft. kínálatában találunk olyan rozsdamentes acélból készült hevedereket, mint a sodronyheveder vagy a pálcákból szőtt sodronyheveder.

Műanyag tagos heveder

Kétségtelenül népszerűek a könnyen kezelhető, műanyag tagos hevederek. Alkalmazási területük tágabb, felhasználják többek között a csomagolástechnika területén, a reptereken, autóiparban és olyan kényesebb területen is, mint a húsipar.

Mi jellemző a műanyag tagos hevederre?

Alkalmazásának sikere abban rejlik, hogy a műanyag tagos heveder könnyen kezelhető, szakképzettség nélkül karbantartható. Felszerelésük gyorsan megy, nem szükséges hozzá speciális szerszám vagy eszköz. Kialakításának köszönhetően gyorsan és könnyedén eltávolítható róla a szennyeződés, mindemellett nagyon költséghatékony és időtálló termék. A hús-, és élelmiszeripar szigorú követelményeinek is megfelel.

Milyen területen és mely típusokat alkalmazzák?

A húsipar legoptimálisabb eszköze a zárt felületű tagok, ezek a legalkalmasabbak a húsfélék szállítására. A nyitott tagok pedig a száraz élelmiszerek esetében keresett eszközök. Ezek a hevederek 16-37%-ban nyitott felülettel rendelkeznek, innen kapta a nevét. Többnyire zöldség és gyümölcsfélék szállítására, illetve hűtésnél alkalmazzák. A 37%-ban nyitott rendszerű tagokat hivatalosan nagy nyitott felületű tagoknak nevezzük, amelyek ennek köszönhetően mosáshoz alkalmas. Az íven forduló tagok a cukrászati üzemek és sütőipar kedvelt eszközei.

Az Albelt Kft. műanyag tagos hevedere

Cégünk már évtizedek óta szolgálja ki a vállalatokat különböző igényeik alapján. Kedvelt és elismert beszállítók lettünk a hajtástechnika terültén. A műanyag tagos hevedereket többnyire PP, PA, és PU anyagokból készülnek. Az anyagok kiválasztása során fontos szempont alkalmazási terület, hiszen más anyagú heveder szükséges a szigorúan szabályozott élelmiszeripar, vagy más a mezőgazdasági területekre.

Vegye fel velünk mielőbb a kapcsolatot..

2500 Esztergom, Dobozi M. u. 57.
albelt[a]albelt.hu
Az oldal sütiket használ. Az oldal harmadik féltől származó szoftvereket is használ